KIAI DAN SANTRIWATI

Minggu, 11 September 2016, September 11, 2016 WIB Last Updated 2021-08-10T23:13:40Z
masukkan script iklan disini
masukkan script iklan disini
KYAI DAN SANTRIWATI

Suatu hari datanglah seorang santriwati -sebut saja martini (bukan merk minuman)- ke kiyai dengan maksud sowan guna mencari jodoh.
Martini : Asaalamualaikum yai..
Yai : Waalaikummussalam.. wonten nopo nduk? -tanya kiyai-
Martini : Sepindah silaturrohim, kaping kalih anu yai..
Yai : Anu anu opo to nduk.. sing genah lek matur..
Martini : Anu yai.. Kulo niki kan sampun umur 23, kulo geh sampun hatam sekolah ipun..
Yai : Lha terus?? (gagal paham)
Martini : -Dengan terbata bata- Anu yai.. kulo pengen nikah yai..
Yai : hehehe.. lha pengenmu entuk wong lanang sing piye to nduk?
Martini : Kulo pengen ingkang Alim, Sholih, najan mboten ganteng mboten sugih mboten nopo2 yai, sing penting kulo mboten dipoligami..
Yai : (Yai tersenyum sambil menyalakan rokok MLD), setelah rokok menyala, kemudian Yai menjawab :
ORA MUNGKIN!
- kaget mendengar jawaban Yai, Martini langsung menyela-
Martini : Lha kenging nopo yai..???
Yai : Ora mungkin awkmu oleh wong lanang sing alim, sholih, tapi ora dipoligami.
jane sing mok wedéni teko poligami kui opo to nduk??
Martini : Kulo mboten pingin diduakan yai, kulo pingin di prioritaskan.
Yai : hahahaha.. sambil menghisap kembali rokok MLD yg hampir habis Yai tertawa dan melanjutkan dawuhnya.
Wong alim, lan sholih kui wes rabi wes berumahtangga awit sakdurunge ngerabi sampean nduk.. dadi sampean kudu gelem lan siap dadi bojo nomer 2 utowo malah nomer 3,4,5,6 sak piturute.
Martini : Ngapunten kulo kok mboten paham geh yai??
Yai : Maksudku ngene nduk, yen wong wadon pengen entuk bojo alim, lan sholih kudu gelem dadi prioritas ke 2, ke 3, sak piturute. Krono wong alim kui wes nduwe bojo liyo.. yoiku, Ummate, Mathlaahe, Kitab kuninge, Amanahe, lan tanggungjawabe nang santri.
wong wedok kui nomer 23 bagi wong alim...
yen sampean pengen dadi prioritas utama, ojo rabi karo wong alim, rabio wae karo Mukidi..
Martini : Gehpun yai kulo purun di poligami, tapi kedah kalih njenengan!
Yai : . . . . . . . . . . . . . . .
Komentar

Tampilkan

Terkini

Followers

+